ingyenes webstatisztika
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ


Mert kell egy jó villanyszerelő!
+36/20 9762300

Vezeték csere

Ha lakást vett, vagy bármilyen felújítást tervez, mindenképpen vizsgáltassa meg az elektromos hálózatot!

A régi házakban gyakran lehet találkozni alumínium, vagy akár még szövet szigetelésű vezetékkel is. Ha ön, egy legalább harminc éves ház lakója, ahol még sosem volt elektromos felújítás, akkor száz százalék, hogy a mostani igényeit nem elégíti ki. Ha azt mondaná, hogy pedig igen, akkor nézze meg vajon hány hosszabbítót használ? Esetleg vannak e egymásba dugott hosszabbítók. Ez azon kívül, hogy nem szép, de veszélyes lehet. Egy régi kis teljesítményű konnektor nem egy rakás fogyasztóra van méretezve. Így melegedhet, és legrosszabb esetben tűzhöz vezethet.

Mivel nem a rémisztés a cél, hanem az előrelátás, tehát lássuk, mit kell tenni. Akkor érdemes ezeket kicserélni réz vezetékre, ha már olyan régi az előző technológia, hogy életveszélyes, vagy ha alkalmatlan a mai igények kiszolgálására, illetve, amikor valamilyen új nagy teljesítményű fogyasztót szeretnénk üzembe helyezni a lakásban.

Olyan esetben, ahol a régi vezetéket védőcsőbe húzták be, lehetséges a régi csőbe húzott új vezetékezés, amennyiben azok átjárhatók. Előfordul, hogy nehezen megy, de sokszor kisebb bontás után meg van a megoldás, nem kell falat bontani, hornyot marni.

Amennyiben a régi vezetékek alapvetően jók, jellemzően a mai igényeit már akkor sem szolgálja ki. Egy felmérés után megállapítjuk, mi mennyire használható, és ezután teszünk javaslatot az ön igényei alapján.

Falvésés, vakolás, festés.

Hogy ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor jó megoldás lehet a falon kívüli műanyag csatornába húzott vezetékezés. Teljes értékű hálózatott kap műszaki szempontból. Előnye, hogy gyorsabb, tisztább, olcsóbb, kevesebb az utómunka. Hátránya az esztétika, mivel látható.

Válassza azt ami önnek a legmegfelelőbb!